Kořen pampelišky
Kořen pampelišky zabije 98 % rakovinných buněk za 48 hodin
Kořen pampelišky, pampeliškové zelené rostliny i pampeliškový čaj jsou plné živin a nabízejí řadu výhod pro naše zdraví.
Pampeliška, nazývaná také Taraxacum officinale , je kvetoucí rostlina pocházející z Evropy, Asie a Severní Ameriky. Původ pampelišky jako přírodního léku lze vysledovat až do roku 659 př. n. l. ve staré Číně. Používala se také v arabské, velšské a evropské medicíně a jedla se syrová nebo se z ní vyráběla šťáva či tonikum.
Tradiční využití pampelišky sahá od podpory lepšího trávení až po léčení jater. Některé indiánské kmeny žvýkaly kořeny pampelišky, aby ulevily od bolesti, zatímco jiné listy spařovaly a zevně je aplikovaly na zklidnění bolestí v krku. Příznivé účinky pampelišky však zdaleka nespočívají jen v kořenech. Listy, semena a květy pampelišky lze ve skutečnosti použít v celé řadě receptů a každý z nich má jedinečný soubor živin a zdraví prospěšných vlastností.
Kanadští vědci objevili rostlinu, která zabíjí rakovinné buňky do 48 hodin. Studie byla provedena na univerzitě v kanadském Windsoru v Ústavu chemie a biochemie a její výsledky by mohly dát naději pacientům s rakovinou.
Pampeliškový čaj působí na zasažené rakovinné buňky tak, že se do 48 hodin rozpadnou, zatímco nové zdravé buňky v těle nejsou zasaženy. Tato často opomíjená rostlina je považována za plevel, ale má mnoho léčivých vlastností a při sběru se musí udržovat v čistotě, mimo dosah cest a znečištění.
Zatímco naše babičky připravovaly sirup z pampeliškových květů, protože dobře věděly, že obsahuje mnoho léčivých látek, nevěděly jistě, že kořen pampelišky může pomoci pacientům s rakovinou. Vědci zjistili, že kořen této rostliny je zřejmě "lepší" než chemoterapie, protože ta "zabíjí" všechny buňky, a kořen pampelišky zabíjí jen ty, které jsou postižené rakovinou...ČTĚTE DÁLE.
Návody - Nastavení překladu webové stránky
vladimír